Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ουαλία: Τεστ κορωνοϊού και 14ήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες από Ζάκυνθο
[Lifo]: Ουαλία: Τεστ κορωνοϊού και 14ήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες από Ζάκυνθο

[Lifo]: Ουαλία: Τεστ κορωνοϊού και 14ήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες από Ζάκυνθο

Υποχρεωτική καραντίνα για όσους επισκέφτηκαν τη Ζάκυνθο επέβαλε η Ουαλία, σύμφωνα με το BBC

Η ουαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτική καραντίνα σε άτομα που ταξιδεύουν από την Ελλάδα στη Σκωτία και συγκεκριμένα από την Ζάκυνθο.

Μάλιστα, εξετάζει ποια τεστ για κορωνοϊό μπορούν να γίνουν σε επιβάτες που επιστρέφουν με πτήσεις από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ.

Όπως αναφέρει το BBC, οι επιβάτες θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες εάν φτάσουν στη Σκωτία μετά τις 04:00 την Πέμπτη.

Οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων από άτομα που επισκέφτηκαν την Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, η Ελλάδα αφαιρείται από τον κατάλογο ασφαλών πτήσεων της Ουαλίας για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Humza Yousaf δήλωσε πως «Βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και η κατάσταση σε πολλές χώρες μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. Επομένως, οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουν σε μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό. Με το σχετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης της Σκωτίας, η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από την Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Σκωτίας, δρ Gregor Smith επισήμανε πως «Υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία σε ό,τι αφορά την εισαγωγή του ιού, ειδικά δεδομένου του αριθμού των εισαγόμενων περιπτώσεων που συνδέονται με τα ελληνικά νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!