Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Όταν η ηγεσία φορά πρώτη την μάσκα: Το εντυπωσιακό “success story” της Σλοβακίας
[Lifo]: Όταν η ηγεσία φορά πρώτη την μάσκα: Το εντυπωσιακό “success story” της Σλοβακίας

[Lifo]: Όταν η ηγεσία φορά πρώτη την μάσκα: Το εντυπωσιακό “success story” της Σλοβακίας

Οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα της Σλοβακίας, η οποία μετρά 27 μόλις θανάτους από την πανδημία, υιοθέτησαν την χρήση μάσκας προτού ακόμα η κυβέρνηση την καταστήσει υποχρεωτική.

Η Σλοβακία , μια χώρα 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έκλεισε τα σχολεία, τα μαγαζιά και τα σύνορά της νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετά την Ιταλία.

Συγχρόνως, οι πολιτικοί αλλά και τα δημόσια πρόσωπα της χώρας υιοθέτησαν την χρήση μάσκας προτού ακόμα η κυβέρνηση την καταστήσει υποχρεωτική.

Τα μέτρα απέδωσαν καρπούς. Δύο μήνες μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος, η Σλοβακία μετρά λιγότερα από 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα και μόλις 27 θανάτους, τους λιγότερους «κατά κεφαλήν» από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Την περασμένη Παρασκευή, ήταν η πρώτη μέρα από τις αρχές Μαρτίου που δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα.

Σταδιακά, η ζωή στη χώρα έχει ήδη επιστρέψει στους συνήθεις ρυθμούς της. Έχουν ανοίξει ξανά τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα υπαίθρια εστιατόρια και θα ακολουθήσουν τα κομμωτήρια. Σύντομα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία και να ξεκινήσουν πάλι οι αθλητικές δραστηριότητες.

Τρεις υπήρξαν οι βασικοί παράγοντες για το “success story” της Σλοβακίας. Ο πρώτος και κυριότερος ίσως, έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία της. Τόσο η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα όσο και η κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία εν μέσω της πανδημίας έδωσαν άμεσα το παράδειγμα χρήσης προστατευτικών μέσων κατά του ιού, φορώντας μάσκες και γάντια κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!