Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Τα Όσκαρ θεσπίζουν νέα κριτήρια υποψηφιότητας στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία
[Lifo]: Τα Όσκαρ θεσπίζουν νέα κριτήρια υποψηφιότητας στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία

[Lifo]: Τα Όσκαρ θεσπίζουν νέα κριτήρια υποψηφιότητας στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία

Από το 2024, κάθε παραγωγή που θέλει να είναι υποψήφια στην κατηγορία Best Picture πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε αλλαγές στα κριτήρια υποψηφιότητας για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Academy Aperture 2025.

Οι καινούργιες αλλαγές θα εφαρμοστούν στην κατηγορία Best Picture ξεκινώντας από την 96η Απονομή Βραβείων, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2024.

«Πρέπει να συμπεριλάβουμε την διαφορετικότητα του παγκόσμιου πληθυσμού τόσο στη δημιουργία ταινιών αλλά και στο κοινό που συνδέεται μαζί τους. Η Ακαδημία δεσμεύεται να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στο να γίνει αυτό πραγματικότητα», σχολίασαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο CEO Ντον Χάντσον.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για να είναι υποψήφια μια ταινία στην κατηγορία Best Picture, πρέπει να προσέχει τα ποσοστά εργαζομένων σε αυτήν, ως προς το χρώμα, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση και την ΑμέΑ κατηγοριοποίηση του.

Στην προσπάθεια για περισσότερη διαφορετικότητα πίσω από τις κάμερες, η δημιουργική ομάδα στις ταινίες πρέπει να απαρτίζεται από γυναίκες, φυλετικές ή εθνοτικές ομάδες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, ένα μέρος της κοινότητας LGBTQ+ ή άτομα με αναπηρίες, ενώ από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες καλείται να αποτελείται και το 30% του συνεργείου της ταινίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!