Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: «Το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»
[Lifo]: «Το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»

[Lifo]: «Το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis όχι μόνο έχει ποντίσει καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά διεξάγει κανονικά έρευνες τις τελευταίες ημέρες, σε αντίθεση με όσα εκτιμά η Αθήνα, σύμφωνα με άρθρο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει έκνομων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου», γράφει ο Κώστας Ιορδανίδης, διπλωματικός συντάκτης και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

«Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο με το ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών», προσθέτει ο κ. Ιορδανίδης, παλιός υπότροφος του ΝΑΤΟ, που κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό».

Ελληνικές αρχές εκτιμούσαν τις προηγούμενες ημέρες πως το Oruc Reis δεν είναι σε θέση να διεξαγάγει έρευνες λόγω του θορύβου των πολεμικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή.

«Το ουσιώδες όμως είναι ότι η θαλάσσια ζώνη Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου χαρακτηρίζεται πλέον από εταίρους μας αμφισβητούμενη περιοχή», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Ιορδανίδης, εκτιμώντας πως η συμμετοχή κρατών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση «λειτουργεί προς όφελος της Τουρκίας, αμβλύνοντας την όποια πίεση μπορεί να ασκεί η Ένωση προς όφελος της Ελλάδος και της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!