Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οργή για τον Ντουτέρτε: «Η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα»
[Lifo]: Οργή για τον Ντουτέρτε: «Η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα»

[Lifo]: Οργή για τον Ντουτέρτε: «Η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα»

Αντιδράσεις για όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων με αφορμή εικασίες ότι θα τον διαδεχθεί η κόρη του

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε που δήλωσε ότι η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα, ενώ απέρριψε τις εικασίες ότι η κόρη του θα τον διαδεχθεί τον επόμενο χρόνο.

«Η κόρη μου δεν είναι υποψήφια. Έχω πει στην Ίνταϊ να μην θέσει υποψηφιότητα, διότι τη λυπάμαι γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει όσα εγώ περνάω. Αυτό δεν είναι για τις γυναίκες. Ξέρετε, η ψυχοσύνθεση των γυναικών και των ανδρών είναι τελείως διαφορετική. Θα τρελαθείς εδώ. Επομένως… αυτή είναι η θλιβερή ιστορία», είπε ο Ντουτέρτε, αναφερόμενος στην κόρη του Σάρα με το ψευδώνυμό της.

Οι Φιλιππίνες είχαν δύο γυναίκες προέδρους, την Γκλόρια Μακαπάγκαλ Αρόγιο από το 2001 έως το 2010 και την Κορασόν Ακίνο από το 1986 έως το 1992.

Ο 75χρονος πρόεδρος των Φιλιππίνων συνηθίζει να κάνει σχόλια που θεωρούνται προσβλητικά και σεξιστικά, με το γραφείο του να τα χαρακτηρίζει, ωστόσο, «άκακα αστεία», ενώ την ίδια στιγμή παραμένει δημοφιλής μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων στη χώρα.

Η 42χρονη κόρη του, Σάρα Ντουτέρτε Κάρπιο, η οποία τον διαδέχθηκε στη δημαρχία του Νταβάο, επικράτησε, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, στις γνώμες των πολιτών που τους ζητήθηκε να επιλέξουν έναν υποψήφιο που προτιμούν από έναν κατάλογο πιθανών διεκδικητών του προεδρικού θώκου στις εκλογές του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!