Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολλανδία: Σ’αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό»
[Lifo]: Ολλανδία: Σ’αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό»

[Lifo]: Ολλανδία: Σ’αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό»

Οι απαντήσεις των ζευγαριών συλλέγονται για να δημιουργήσουν ένα «ηλεκτρονικό» μωρό

Τα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς, μπορούν να πάρουν μια ελάχιστη γεύση της μητρότητας/πατρότητας, δημιουργώντας το δικό τους «ψηφιακό μωρό» σε μια έκθεση τέχνης εικονικής πραγματικότητας στην Ολλανδία.

Οι επισκέπτες, απαντώντας κάποιες ερωτήσεις μέσω ένος τάμπλετ, μπορούν να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, αλλά και της εμφάνισης του μωρού καθώς και άλλα γνωρίσματα.

Στην εγκατάσταση με την υπογραφή της Ολλανδής visual artist, Victorine van Alphen που αποκαλείται «IVFX: Μετανθρώπινη γονεϊκότητα στην υβριδική πραγματικότητα», οι επισκέπτες κάθονται σε καναπέδες σε μια φουτουριστική αίθουσα με απαλό φωτισμό και απαντούν από κοινού στις ερωτήσεις.

«Είχα πολλές βαθιές, προσωπικές συζητήσεις με ανθρώπους που με ενέπνευσαν» εξηγεί η Φαν Άλφεν που μίλησε, μεταξύ άλλων, με ανθρώπους που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, με μια γυναίκα που έχασε ένα παιδί και με ζευγάρια που εξέταζαν το ενδεχόμενο της τεχνητής γονιμοποίησης.

«Υπήρξαν πολλές όμορφες, δημιουργικές συζητήσεις, ανέκδοτες και αποκαλυπτικές που “γέννησαν” αυτό το αλλόκοτο φουτουριστικό πρότζεκτ. Έβαλα τον εαυτό μου σε ένα είδος “επικίνδυνης αποστολής” να δημιουργήσω μια παρουσία στην εικονική πραγματικότητα» προσθέτει.

Μεταξύ των ερωτήσεων τίθεται και το αν οι γονείς θα επέτρεπαν στο τεχνητό πλάσμα τους να αναπαραχθεί, πυροδοτώντας συζητήσεις και διλήμματα μεταξύ των ζευγαριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!