Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά – Νέα οδηγία λόγω κορωνοϊού
[Lifo]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά – Νέα οδηγία λόγω κορωνοϊού

[Lifo]: Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά – Νέα οδηγία λόγω κορωνοϊού

Η νέα οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου – Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Σε «πορτοκαλί» μετατράπηκε η ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ελληνικά νησιά , λόγω της αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας .

Αυτό σημαίνει πως όλα, πέραν των απολύτως απαραίτητων, ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται και οι τουρίστες που επιστρέφουν από τις διακοπές στην Ελλάδα να τίθενται σε καραντίνα δέκα ημερών.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM συνέστησε στους ειδικούς να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδας εν όψει διακοπών φθινοπώρου, περίοδο που πολλοί Ολλανδοί επιλέγουν να κάνουν ένα διάλειμμα στα ηλιόλουστα νησιά της χώρας μας.

Η ταξιδιωτική οδηγία για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει ως έχει. Που σημαίνει πως επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τα μέτρα που ισχύουν.

Η νέα οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου.

Την αγανάκτηση, εξάλλου, δεκάδων χιλιάδων Βρετανών που κάνουν διακοπές στη χώρα μας, προκάλεσε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να βάλει επτά ελληνική νησιά σε «κόκκινη λίστα» , καθώς αν δεν προλάβουν την προθεσμία επιστροφής, θα αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., ειδάλλως θα τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό αμέσως μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Τα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και το Κέντρο Βιοασφάλειας υποδεικνύουν έναν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της Μ. Βρετανίας από αυτά τα νησιά, με συνέπεια να βγουν από την τρέχουσα λίστα για τους «αεροδιαδρόμους», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!