Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκεντρώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας
[Lifo]: Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκεντρώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

[Lifo]: Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκεντρώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών υπήρξαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας .

Στο Άμστερνταμ, η αστυνομία χρησιμοποίησε οχήματα εκτόξευσης νερού και σκυλιά, προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων, που πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Στο Αϊντχόβεν, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση άλλης μίας συγκέντρωσης, ενώ τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, στην πόλη πυρπολήθηκαν οχήματα και καταστήματα λεηλατήθηκαν.

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ολλανδίας να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή στη χώρα για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συγκέντρωση στο Άμστερνταμ εν μέρει διοργανώθηκε από ιδιοκτήτες εστιατορίου, οι οποίοι αγανάκτησαν με τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Reuters. «Σταματήστε το lockdown», ανέφερε πανό που ανάρτησαν στη συγκέντρωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, πρώτη νύχτα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η αστυνομία έκανε 25 συλλήψεις σε όλη τη χώρα και επέβαλε 3.600 πρόστιμα. Όσοι συνελήφθησαν αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή διέπραξαν βίαιες ενέργειες, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ άλλων, μία ομάδα νέων πυρπόλησε ένα κέντρο για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, στο χωριό Ουρκ.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στην Ολλανδία έως τις 9 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!