Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οδηγίες ΕΚΠΑ για Πανεπιστήμια: Αλλαγές στη διαρρύθμιση και αποστάσεις ασφαλείας – Τι ισχύει για τις μάσκες
[Lifo]: Οδηγίες ΕΚΠΑ για Πανεπιστήμια: Αλλαγές στη διαρρύθμιση και αποστάσεις ασφαλείας – Τι ισχύει για τις μάσκες

[Lifo]: Οδηγίες ΕΚΠΑ για Πανεπιστήμια: Αλλαγές στη διαρρύθμιση και αποστάσεις ασφαλείας – Τι ισχύει για τις μάσκες

Οδηγίες για φοιτητές, εργαζόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό ανακοινώθηκαν από το ΕΚΠΑ

Με νέους κανόνες, λόγω κορωνοϊού , ανοίγουν για φοιτητές, εργαζόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό τα πανεπιστήμια της χώρας.

Σε οδηγίες που παρατέθηκαν από ομάδα καθηγητών του ΕΚΠΑ περιγράφεται με σαφήνεια η «επόμενη ημέρα στα πανεπιστήμια» όπου μεταξύ άλλων συστήνεται αλλαγή στη διαρρύθμιση των αιθουσών διδασκαλίας και αποσυμφόρηση και των γραφείων των καθηγητών, διαχωρισμός των εργαζομένων σε δύο ομάδες που εναλλάσσονται.

Παράλληλα περιγράφεται με ακρίβεια ο τρόπος λειτουργίας των χώρων εργασίας, συστήνεται η αποφυγή των ΜΜΜ για την προσέλευση στα πανεπιστήμια ενώ δίνονται οδηγίες για τη χρήση των φωτοτυπικών μηχανημάτων. Οι μάσκες «είναι υποχρεωτικές, εάν ο υπάλληλος συναλλάσσεται με το κοινό», ενώ ισχύει «σύσταση για όλους τους λοιπούς υπαλλήλους». Τέλος περιγράφεται το απαραίτητο υλικό για την τήρηση των μέτρων.

Ο στόχος των οδηγιών είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων και φοιτητών, η έγκαιρη ανίχνευση των νοσούντων, η προστασία των ευπαθών ομάδων, η σταδιακή επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων και η προσαρμογή τους, αναλόγως της πορείας της πανδημίας και σύμφωνα με τις οδηγίες των επίσημων φορέων.

Αναλυτικά

Σε σχέση με τους φοιτητές

Ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική διδασκαλία ή δια ζώσης εκ περιτροπής διδασκαλία όπου αυτή είναι εφικτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!