Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: NYT: Η δοκιμασμένη από την κρίση Ελλάδα αντιμετώπισε τον κορωνοϊό καλύτερα από πλούσιες χώρες
[Lifo]: NYT: Η δοκιμασμένη από την κρίση Ελλάδα αντιμετώπισε τον κορωνοϊό καλύτερα από πλούσιες χώρες

[Lifo]: NYT: Η δοκιμασμένη από την κρίση Ελλάδα αντιμετώπισε τον κορωνοϊό καλύτερα από πλούσιες χώρες

Οι ΝΥΤ αναφέρουν την Ελλάδα και την Κροατία ως παραδείγματα αντιμετώπισης της κρίσης

Την Ελλάδα και την Κροατία προβάλλουν οι New York Times ως δύο παραδείγματα χωρών που- έχοντας σκληραγωγηθεί από τις δυσκολίες- αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοϊό .

«Χώρες σαν την Ελλάδα και την Κροατία, που πήραν νωρίς μέτρα για να σταματήσουν τον κορωνοϊό, γενικά βοηθήθηκαν από τη συνεργασία των πολιτών που έχουν ατσαλωθεί από πρόσφατες εμπειρίες πολέμου ή οικονομικής καταστροφής», αναφέρει το δημοσίευμα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι πολίτες είχαν σκληραγωγηθεί από την πρόσφατη οικονομική κρίση. Για τους Κροάτες, ήταν οι μνήμες από τις πολεμικές συγκρούσεις, που συνέβαλαν στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων που πήραν από νωρίς αμφότερες οι χώρες για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. «Χώρες

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού ανέδειξε ένα παράδοξο: οι πλούσιες χώρες δεν είναι απαραίτητα καλύτερες στην αντιμετώπιση της κρίσης από ότι οι φτωχές», σημειώνουν οι ΝΥΤ. «Πλουσιότερες χώρες, που παραδοσιακά είναι ικανές να αναπτύξουν ταχύτερα πόρους και είναι ενισχυμένες από καλά χρηματοδοτημένους κρατικούς μηχανισμούς, προορισμένους να αντιμετωπίσουν κρίσεις, γενικά δεν διαχειρίστηκαν καλά την πανδημία του κορωνοϊού», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στην Ευρώπη ο ιός έπληξε σφοδρά τις τρεις από της τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες: Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία. Αλλά μικρότερα και φτωχότερα κράτη επέβαλλαν γρήγορα σκληρούς περιορισμούς και επέμειναν σε αυτούς και μέχρι τώρα τα έχουν πάει καλύτερα στο να περιορίσουν τον ιό, παρατηρούν οι ΝΥΤ.

«Αυτές οι χώρες, κάποιες από τις οποίες τώρα ανοίγουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους προσεκτικά, ήταν επίσης εκείνες που μπορούσαν να αντλήσουν από τα βαθιά αποθέματα αντοχής που γεννήθηκαν από τις σχετικά πρόσφατες δυσκολίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!