Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Ντόπινγκ: Η Ρωσία δεν πλήρωσε το πρόστιμο 5 εκατ. στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου
[Lifo]: Ντόπινγκ: Η Ρωσία δεν πλήρωσε το πρόστιμο 5 εκατ. στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου

[Lifo]: Ντόπινγκ: Η Ρωσία δεν πλήρωσε το πρόστιμο 5 εκατ. στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου δεν κατέβαλε το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί λόγω ντόπινγκ

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου δεν κατέβαλε τη δόση των 5 εκατομμυρίων από το πρόστιμο που της έχει επιβάλει η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (World Athletics), λόγω ντόπινγκ .

Τον περασμένο Μάρτιο η World Athletics επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη ρωσική ομοσπονδία στίβου, για την παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Οι Ρώσοι έπρεπε να καταβάλουν έως την 1η Ιουλίου τα 5 εκατομμύρια από το πρόστιμο, αλλά και 1,31 εκατομμύρια δολάρια για έξοδα που έχει κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία στη διερεύνηση και τον χειρισμό της υπόθεσης.

Όμως, η προθεσμία έφτασε και πέρασε, χωρίς τελικά η ρωσική ομοσπονδία να καταβάλει τα οφειλόμενα. Οι συνέπειες τώρα θα βαρύνουν τους αθλητές στίβου της χώρας, κάτι που ξεκαθάρισε η World Athletics με ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, η Ρωσία όχι μόνο δεν κατέβαλε τα χρήματα, αλλά ούτε έχει δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το πότε θα γίνει αυτό. Πλέον, το ζήτημα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, στις 29- 30 Ιουλίου. Μέχρι τότε, «παγώνει» η διαδικασία που αφορά τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών σε αγώνες.

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου έχει αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις από το 2015, έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τη μαζική χρήση απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!