Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Novartis: Ποινική δίωξη της Τουλουπάκη ζητά ο ένας αντιεισαγγελέας του Α.Π.- Έρευνα για Ράικου, Αγγελή ζητά ο άλλος
[Lifo]: Novartis: Ποινική δίωξη της Τουλουπάκη ζητά ο ένας αντιεισαγγελέας του Α.Π.- Έρευνα για Ράικου, Αγγελή ζητά ο άλλος

[Lifo]: Novartis: Ποινική δίωξη της Τουλουπάκη ζητά ο ένας αντιεισαγγελέας του Α.Π.- Έρευνα για Ράικου, Αγγελή ζητά ο άλλος

Τι αναφέρουν στα πορίσματά τους οι αντιεισαγγελείς Ζαχάρης και Σοφουλάκης

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη , για την υπόθεση Novartis , ζητά ο ένας από τους δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ενώ ο άλλος αναφέρει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχάρης, με το πόρισμα που διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη για την υπόθεση Novartis, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για πέντε κακουργηματικά αδικήματα.

Από την πλευρά του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης αναφέρει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος της κ. Τουλουπάκη, αλλά προέκυψαν ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά πέντε άλλων προσώπων, τους: Ιωάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου, Νικολάου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και Νικολάου Μανία.

Τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ζαχαρής ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρής αναφέρει ότι για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, ως προς αυτούς.

Από την άλλη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης, αναφέρει ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης), ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να μπορούν να δικαιολογήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!