Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νότια Κορέα: Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης 20 ετών στην πρώην πρόεδρο της χώρας
[Lifo]: Νότια Κορέα: Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης 20 ετών στην πρώην πρόεδρο της χώρας

[Lifo]: Νότια Κορέα: Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης 20 ετών στην πρώην πρόεδρο της χώρας

Ερωτηματικό το αν ο πρόεδρος θα της απονείμει χάρη μετά την οριστικοποίηση της ποινής

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Κορέας επικύρωσε την ποινή φυλάκισης 20 ετών στην πρώην πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκέουν- χίε, για το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεσή της.

Με την απόφαση αυτή κλείνει η ιστορική υπόθεση διαφθοράς που έκανε την Παρκ Γκέουν- χίε να γίνει η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτης της χώρας που απομακρύνεται από την εξουσία. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκισης, αλλά στη συνέχεια η ποινή μειώθηκε σε 20 έτη, 15 για διαφθορά και άλλα πέντε για κατάχρηση εξουσίας.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο- όπου είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς κατά της μείωσης- επικύρωσε την ποινή των 20 ετών, όπως και το πρόστιμο 17 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της πρώην προέδρου.

Η 68χρονη κρίθηκε το 2018 ένοχη για 16 κατηγορίες. Το δικαστήριο έκρινε ότι συνωμότησε με τη στενή φίλη της, Τσόι Σουν-σιλ, προκειμένου να πιέσει ομίλους όπως η Samsung και η Lotte να δώσουν εκατομμύρια σε ιδρύματα που διαχειριζόταν η δεύτερη. Επίσης, η πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε επειδή ανάγκαζε εταιρείες να υπογράψουν συμβόλαια με επιχειρήσεις της Τσόι.

Η Παρκ μπορεί να εκτίσει συνολικά ποινή 22 ετών, λόγω μιας άλλης καταδίκης για παράνομη ανάμειξή της στις υποψηφιότητες του κόμματός της, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!