Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νορβηγία: Αυξάνεται η ζήτηση για κρέας φάλαινας
[Lifo]: Νορβηγία: Αυξάνεται η ζήτηση για κρέας φάλαινας

[Lifo]: Νορβηγία: Αυξάνεται η ζήτηση για κρέας φάλαινας

Μετά από αρκετά χρόνια, οι Νορβηγοί επιστρέφουν στην κατανάλωση κρέατος από φάλαινα

Η ζήτηση για κρέας φάλαινας στη Νορβηγία αυξάνεται μετά από χρόνια, αν και ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει με τις παρούσες συνθήκες και τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπτώσεις στην καλή διαβίωση των θηλαστικών.

Η Νορβηγία παραμένει μία από τις τρεις χώρες που επιτρέπουν την εμπορική φαλαινοθηρία, μαζί με την Ιαπωνία και την Ισλανδία. Μεγάλο μέρος των αλιευμάτων αποστέλλεται στην Ιαπωνία, όπου η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη αλλά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις ανέφεραν αυξημένο ενδιαφέρον για την κατανάλωση κρέατος φάλαινας στην εγχώρια αγορά.

Τετρακόσιες ογδόντα τέσσερις φάλαινες μινκ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος ενώ πέρυσι είχαν σκοτωθεί όλον τον χρόνο 429 φάλαινες, το μικρότερο νούμερο που είχε καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Μειωμένος είναι και ο στόλος των φαλαινοθηρικών με μόνο 12 σκάφη να συμμετέχουν στο κυνήγι του τρέχοντος έτους, από 34 το 2004.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια επέκτασης του στόλου φαλαινοθηρίας, η νορβηγική κυβέρνηση «ελάφρυνε» τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο κυνήγι των φαλαινών μινκ φέτος.

Ο Odd Emil Ingebrigtsen, υπουργός αλιείας της Νορβηγίας, δήλωσε πως «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι παρατηρούμε αύξηση τόσο των αλιευμάτων όσο και της ζήτησης για προϊόντα φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!