Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΝΥΤ: Η προπαγάνδα της Γουχάν – Πώς η Κίνα σκηνοθετεί με θριαμβολογία την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
[Lifo]: ΝΥΤ: Η προπαγάνδα της Γουχάν – Πώς η Κίνα σκηνοθετεί με θριαμβολογία την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

[Lifo]: ΝΥΤ: Η προπαγάνδα της Γουχάν – Πώς η Κίνα σκηνοθετεί με θριαμβολογία την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Άρθρο των New York Times περιγράφει την εκστρατεία προπαγάνδας της Κίνας

Νέες τηλεοπτικές εκπομπές αποτίουν φόρο τιμής στην πόλη όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός , εστιάζοντας στον ηρωισμό των κατοίκων και στο να υποβιβάσουν τα λάθη των αρχών, γράφουν οι New York Times σε άρθρο τους για την Γουχάν στην Κίνα.

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας κάνει λόγο για κινεζική προπαγάνδα και αναφέρει πως η Γουχάν προσπαθεί να πλασαριστεί ως ηρωική πόλη. Περιγράφει πώς τα τηλεοπτικά σόου για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Γουχάν προβάλλονται με διθυραμβικό ύφος και προσπαθούν να συγκινήσουν.

Η Γουχάν, κάποτε συνώνυμη με την καταστροφή που θα μπορούσε να προκαλέσει η πανδημία, έχει γίνει πλέον το επίκεντρο των επαίνων στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, με αξιωματούχους να την εμφανίζουν ως σύμβολο της ανθεκτικότητας της χώρας. Τα πρακτορεία προπαγάνδας έχουν κυκλοφορήσει τηλεοπτικά αφιερώματα για την πόλη, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού χρηματοδότησε μια νέα όπερα για τους γιατρούς της. Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων τόνισαν την επιστροφή των τουριστών στη Γουχάν και τουλάχιστον ένα νοσοκομείο καλωσόρισε πρόσφατα στελέχη επιχειρήσεων για μια περιοδεία.

Η Γουχάν λαμβάνει αυτή την προσοχή επειδή έχει πραγματικά σημειώσει – κατά τις επίσημες αναφορές- μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη. Τα κρούσματα εκεί, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!