Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νεπάλ: Ορειβάτες και βοηθητικοί υπάλληλοι στα όρια της ανέχειας – Μετά το κλείσιμο του Έβερεστ
[Lifo]: Νεπάλ: Ορειβάτες και βοηθητικοί υπάλληλοι στα όρια της ανέχειας – Μετά το κλείσιμο του Έβερεστ

[Lifo]: Νεπάλ: Ορειβάτες και βοηθητικοί υπάλληλοι στα όρια της ανέχειας – Μετά το κλείσιμο του Έβερεστ

Τα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας έκλεισαν τις ορειβατικές διαδρομές αφήνοντας τους εργαζόμενους στον τουρισμό στο έλεος της ανέχειας

Οδηγοί, ξεναγοί, ορειβάτες και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό στον τομέα του τουρισμού του Νεπάλ μένουν στην οικονομική αφάνεια μετά το κλείσιμο του Έβερεστ λόγω του κορωνοϊού.

Οι ορειβάτες του Νεπάλ , που κερδίζουν τα προς το ζην, υποστηρίζοντας διεθνείς αποστολές ορειβασίας στην κορυφή του Έβερεστ, έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή λόγω της ακύρωσης της φετινής περιόδου αναρρίχησης.

Ομάδες συγκεντρώνουν χρήματα για να υποστηρίξουν την κοινότητα των αχθοφόρων, των μαγείρων και των χαμηλότερα αμειβόμενων οδηγών, που έχουν απομείνει χωρίς κανένα εισόδημα, καθώς η κυβέρνηση του Νεπάλ ακύρωσε όλες τις άδειες αναρρίχησης και διέκοψε τις διεθνείς πτήσεις, ακριβώς όπως ξεκινούσε η περίοδος αιχμής της πεζοπορίας και της αναρρίχησης.

Ο Nirmal Purja, κορυφαίος ορειβάτης του Νεπάλ που βρίσκεται επί του παρόντος σε καθεστώς lockdown στο Winchester, συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών ορειβατών που προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για τους συναδέλφους τους.

Ανησυχεί για την κοινότητα των ομάδων αναρρίχησης που εδρεύει στο Νεπάλ. «Η κοινότητα εκεί υποφέρει. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καν φαγητό. Είναι το πιο θλιβερό πράγμα», είπε.

Ορισμένες από τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες ορειβασίας συνέχισαν να πληρώνουν το προσωπικό τους, αλλά έχουν την ελάχιστη υποστήριξη στο δίκτυο του προσωπικού τους, που παρέχει εφεδρικές υπηρεσίες στις διεθνείς αποστολές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!