Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Νεκρός 5χρονος στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας- Τον παρέσυρε φορτηγό
[Lifo]: Νεκρός 5χρονος στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας- Τον παρέσυρε φορτηγό

[Lifo]: Νεκρός 5χρονος στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας- Τον παρέσυρε φορτηγό

«Τραγικές συνθήκες διαμονής των προσφύγων», τονίζει ο δήμος Ωρωπού

Τραγικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή ενός πεντάχρονου παιδιού, στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας .

Το παιδί παρασύρθηκε από φορτηγό του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στη δομή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

«Το γεγονός αυτό φέρνει δυστυχώς για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις τραγικές συνθήκες διαμονής των προσφύγων και τον απάνθρωπο τρόπο που ζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν», επισημαίνει ο δήμος Ωρωπού σε ανακοίνωση για το περιστατικό, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να κλείσουν τέτοιες δομές και να βρεθεί μόνιμη, ανθρώπινη και δίκαιη λύση.

«Δεν είναι λύση η δημιουργία ανθρώπινων “αποθηκών”, ούτε αποτελούν ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας οι πρόσκαιρες λύσεις αυτού του είδους, που σαφώς δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τα κουκουλώνουν και τα καλύπτουν προσωρινά. Ούτε δίνει διέξοδο τόσο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, που με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται με τραγικό τρόπο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν με νόημα και ανθρωπιά», επισημαίνει ο δήμος Ωρωπού.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να ζητά την απομάκρυνση αυτών των δομών από τη Μαλακάσα και όσο αυτό δεν γίνεται «θα προσπαθεί να στηρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς χρώματος, εθνότητας, θρησκείας».

«Όχι άλλο θύμα σε αυτή την “αποθήκη” ψυχών της Μαλακάσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!