Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νέα Ζηλανδία: Κλειστά τα σύνορα για το μεγαλύτερο μέρος του 2021
[Lifo]: Νέα Ζηλανδία: Κλειστά τα σύνορα για το μεγαλύτερο μέρος του 2021

[Lifo]: Νέα Ζηλανδία: Κλειστά τα σύνορα για το μεγαλύτερο μέρος του 2021

Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνουν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του 2021 σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν.

Η χώρα, ωστόσο, θα συνεχίσει τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις με τη γειτονική Αυστραλία και άλλα έθνη του Ειρηνικού.

Στο μεταξύ οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας ίσως εγκρίνουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήδη από την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε η Άρντερν, καθώς αυξάνεται η πίεση για την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, αφού στη χώρα εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο η πρώτη μετάδοση στην κοινότητα εδώ και μήνες.

«Με δεδομένους τους κινδύνους στον κόσμο γύρω μας και την αβεβαιότητα για την παγκόσμια διάθεση του εμβολίου αναμένουμε ότι τα σύνορά μας θα επηρεαστούν κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους», επεσήμανε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια, οι αρχές θα πρέπει είναι βέβαιες είτε ότι οι εμβολιασθέντες δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό, ή να έχει εμβολιαστεί επαρκές μέρος του πληθυσμού ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εισέρχονται στη Νέα Ζηλανδία με ασφάλεια.

Και τα δύο ενδεχόμενα θα χρειαστούν χρόνο, εξήγησε η Άρντερν.

«Στο μεταξύ θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία ταξιδιωτικής «φούσκας» με την Αυστραλία και τις χώρες του Ειρηνικού, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος είναι απλώς πολύ επικίνδυνος για την υγεία και την οικονομία μας ώστε να αναλάβουμε το ρίσκο σε αυτό το στάδιο», υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!