Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νέα Υόρκη: Επίσημη αργία η 19η Ιουνίου, επέτειος κατάργησης της δουλείας
[Lifo]: Νέα Υόρκη: Επίσημη αργία η 19η Ιουνίου, επέτειος κατάργησης της δουλείας

[Lifo]: Νέα Υόρκη: Επίσημη αργία η 19η Ιουνίου, επέτειος κατάργησης της δουλείας

Με απόφαση Ντι Μπλάζιο στο περιθώριο της δολοφονίας Φλόιντ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι η 19η Ιουνίου, που σηματοδοτεί το τέλος της δουλείας των ΗΠΑ , θα γίνει επίσημη αργία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί σκοπεύουν να τιμήσουν τον εορτασμό της 19ης Ιουνίου , με πορείες και διαδηλώσεις, για τα 155 χρόνια, από το 1865 όταν απελευθερώθηκαν οι τελευταίοι σκλάβοι των ΗΠΑ.

Αρκετά κράτη θεωρούν ήδη την ημέρα ως επίσημη αργία, ωστόσο δεν αποτελεί εθνική αργία.

Η σημασία της ημερομηνίας έχει άλλη ουσία φέτος στο περιθώριο της δολοφονίας Φλόιντ αλλά και των αιτημάτων του κινήματος Black Lives Matter για φυλετική ισότητα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ημερομηνία θα καταγραφεί ως επίσημη αργία στην πόλη από το 2021 και θα είναι επίσης δημόσια σχολική αργία.

«Θα συνεργαστούμε με όλα τα συνδικάτα για να δώσουμε σήμερα τη σημασία και την αναγνώριση που αξίζει σε αυτή την ημέρα. Κάθε εργαζόμενος στην πόλη, κάθε μαθητής θα έχει την ευκαιρία να αντανακλά το νόημα της ιστορίας μας και της αλήθειας» πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υπέγραψε απόφαση με την οποία έγινε η 19η Ιουνίου αμειβόμενη αργία για τους κρατικούς εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!