Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο
[Lifo]: Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο

[Lifo]: Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο

Πιθανότατα την Τρίτη η νέα έξοδος στις αγορές

Σε νέα έξοδο στις αγορές, με 10ετές ομόλογο , αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθέσιμων.

Η έκδοση θα γίνει πιθανότατα αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Την έκδοση θα «τρέξουν» οι έξι διεθνείς τράπεζες οποίες έχουν οριστεί κύριοι ανάδοχοι: BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank,HSBC και J.P. Morgan. Το νέο δεκαετές ομόλογο θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030.

Στόχος να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η ΕΚΤ- για ενίσχυση κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων λόγω κορωνοϊού- έπειτα από τις οποίες έπεσαν οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς που εκδόθηκε πέρυσι, με λήξη το 2029, διαμορφώνεται στο 1,38%. Το νέο ομόλογο μπορεί να πετύχει απόδοση κοντά στο 1,5%, ενώ το ποσό άντλησης αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση, εκτιμούν πηγές της αγοράς που επικαλείται η εφημερίδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!