Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ναβάλνι: Θα παραμείνει στη φυλακή, απορρίφθηκε έφεσή του- Ένοχος και για δυσφήμηση βετεράνου
[Lifo]: Ναβάλνι: Θα παραμείνει στη φυλακή, απορρίφθηκε έφεσή του- Ένοχος και για δυσφήμηση βετεράνου

[Lifo]: Ναβάλνι: Θα παραμείνει στη φυλακή, απορρίφθηκε έφεσή του- Ένοχος και για δυσφήμηση βετεράνου

Ο 44χρονος δικάστηκε δύο φορές σήμερα στη Μόσχα

Δικαστήριο στη Μόσχα απέρριψε την έφεση του Αλεξέι Ναβάλνι κατά της ποινής φυλάκισής του, ενώ λίγες ώρες αργότερα άλλος δικαστής τον έκρινε ένοχο και για δυσφήμηση βετεράνου.

Αρχικά ο Ναβάλνι έχασε την έφεση που είχε κάνει κατά της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε για παραβίαση των όρων της αναστολής του, ενώ βρισκόταν στη Γερμανία αναρρώνοντας από την απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση.

Το δικαστήριο απλά μείωσε την ποινή του από 2 χρόνια και 8 μήνες σε 2,5 χρόνια, κρίνοντας ότι ο 1,5 μήνας που είχε περάσει ο Ναβάλνι σε κατ’οίκον περιορισμό το 2015- όταν καταδικάστηκε σε αυτή την υπόθεση για κατάχρηση- θα αφαιρεθεί από την ποινή του. Η έφεσή του απορρίφθηκε παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από τη Ρωσία να τον απελευθερώσει αμέσως .

Μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να ορθώσουν ανάστημα, σε μία μαχητική ομιλία με αναφορές από τη Βίβλο μέχρι τον «Χάρι Πότερ».

«Αποστολή αυτής της κυβέρνησης είναι να σας τρομάξουν και μετά να σας πείσουν ότι είστε μόνοι. Ο “Βόλντεμορτ” μας στο παλάτι του επίσης θέλει να αισθανθώ αποκομμένος», είπε αναφερόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ζωή είναι να τα ρισκάρεις όλα. Αλλιώς είσαι απλά ένα αδρανές κομμάτι τυχαία συγκεντρωμένων μορίων που παρασύρεσαι όπου σε φυσά το διάστημα», συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!