Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων ζητά ο Αζέρος Πρόεδρος για την κατάπαυση του πυρός
[Lifo]: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων ζητά ο Αζέρος Πρόεδρος για την κατάπαυση του πυρός

[Lifo]: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων ζητά ο Αζέρος Πρόεδρος για την κατάπαυση του πυρός

Να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ζητά ο πρόεδρος Αλίεφ

Την αποχώρηση των αρμένικων δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητά ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν , Ιλχάμ Αλίεφ, για να γίνει κατάπαυση του πυρός.

Ο πρόεδρος θέτει και όρο δε, να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

«Δεν θέτω παρά έναν όρο» για την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο πρόεδρος Αλίεφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος.

«Οι αρμενικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τα εδάφη μας» και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν «να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν».

«Το Αζερμπαϊτζάν περίμενε 30 χρόνια για να ανακτήσει τα εδάφη του. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι αζερικό έδαφος. Πρέπει να επιστρέψουμε και θα επιστρέψουμε», είπε.

Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού: «Δεκάδες» θύματα μεταξύ των αμάχων

Την ίδια ώρα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταδίκασε σήμερα τους τυφλούς βομβαρδισμούς κατοικημένων ζωνών στην σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας λόγο για «δεκάδες» θύματα μεταξύ των αμάχων και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.

Αζέροι και Αρμένιοι διαψεύδουν συστηματικά τις στρατιωτικές επιτυχίες της άλλης πλευράς και αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό αμάχων.

«Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταδικάζει με δριμύτητα τους τυφλούς βομβαρδισμούς και άλλες παράνομες επιθέσεις που πραγματοποιούνται με εκρηκτικά όπλα (χειροβομβίδες, νάρκες) σε πόλεις και άλλες κατοικημένες περιοχές προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων και προξενώντας τους τρομακτικά τραύματα», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την Ευρασία Μάρτιν Σούεπ.

«Πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών όπως νοσοκομεία, σχολεία και αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!