Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μπόλτον: Ο Τραμπ ήταν έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
[Lifo]: Μπόλτον: Ο Τραμπ ήταν έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ

[Lifo]: Μπόλτον: Ο Τραμπ ήταν έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που «καίνε» τον Αμερικανό Πρόεδρο φέρνει στο φως το βιβλίο του Τζον Μπόλτον , όπου αναφέρεται η πρόθεση του Τραμπ το 2018 να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, ο Τραμπ ήταν έτοιμος να ανακοινώσει πως η χώρα του θα αποχωρούσε από το NATO το 2018, κατά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού που είχε σημαδευτεί από εντάσεις εξαιτίας των αμυντικών δαπανών των Ευρωπαίων εταίρων της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ φέρεται σύμφωνα με το βιβλίο The Room Where it Happened, να είχε οργιστεί ειδικά με το γεγονός πως η Γερμανία δεν πλησίαζε καν το συμφωνημένο επίπεδο – στόχο για τις στρατιωτικές της δαπάνες, το 2% του ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα σημείο της έριδος για τον Τραμπ ήταν η κατασκευή του Nord Stream 2, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να διερωτάται για ποιο λόγο ενώ η Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει στρατεύματα στο ευρωπαϊκό έδαφος για την αποτροπή της Ρωσίας η Ευρώπη αυξάνει τις αγορές υδρογονανθράκων από τη Μόσχα.

Ως την 1η Ιανουαρίου όλα τα κράτη (μέλη) θα πρέπει να δεσμευθούν στο 2% και θα σβήσουμε τις αναδρομικές οφειλές ή θα αποχωρήσουμε και δεν θα υπερασπιστούμε όποιον δεν το έχει εκπληρώσει», φέρεται να είχε πει ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπόλτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!