Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030
[Lifo]: Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030

[Lifo]: Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030

Πώς η στρατηγική της Κομισιόν για την πιο υγιεινή διατροφή θα επηρεάσει το μπέργκερ

Τα μπέργκερ του 2030 δεν θα μοιάζουν με αυτά που απολαμβάνουν τώρα όσοι υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό. Ή τουλάχιστον, αυτή είναι η πρόθεση της Κομισιόν .

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο που έγινε γνωστό ως »από τη φάρμα στο πιρούνι», στόχος του οποίου είναι να αλλάξουν οι διατροφικές συνθήκες στη «γηραιά» ήπειρο την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να γίνει πιο βιώσιμος ο αγροδιατροφικός τομέας.

Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει νομοσχέδια και στόχους που- τουλάχιστον στη θεωρία- θα κάνει πιο υγιεινά τα τρόφιμα, περισσότερο θρεπτικά και θα βασίζονται πιο πολύ στα φυτά. Και βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, ο καταναλωτής θα κάνει πιο ευσυνείδητες επιλογές.

Όπως προδίδει και ο τίτλος του, το πρόγραμμα της Κομισιόν θα επηρεάσει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων. Από την καλλιέργεια μέχρι να φτάσει στο πιάτο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το Politico επιχείρησε να δώσει μια απάντηση, φτιάχνοντας αυτό που- μελλοντικά- θα είναι το ιδανικό μπέργκερ για την ΕΕ, αν εφαρμοστεί πλήρως η εν λόγω στρατηγική.

Το μπέργκερ των «ονείρων» της Κομισιόν για το 2030

Ψωμί
Το ψωμί πιθανότατα θα είναι φρέσκο- όχι κατεψυγμένο- και θα προέρχεται από τοπικό φούρνο, καθώς οι Βρυξέλλες στοχεύουν να μικρύνουν την εφοδιαστική αλυσίδα εντός της ΕΕ και με τους εμπορικούς εταίρους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!