Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τα μπαλκόνια του κορωνοϊού – Εκεί που τραγουδούν, διαμαρτύρονται, επικοινωνούν και ζουν οι γειτονιές
[Lifo]: Τα μπαλκόνια του κορωνοϊού – Εκεί που τραγουδούν, διαμαρτύρονται, επικοινωνούν και ζουν οι γειτονιές

[Lifo]: Τα μπαλκόνια του κορωνοϊού – Εκεί που τραγουδούν, διαμαρτύρονται, επικοινωνούν και ζουν οι γειτονιές

Η ζωή της καραντίνας στα μπαλκόνια

Στο κάλεσμα «μένουμε σπίτι», τα μπαλκόνια δεν άργησαν να διεκδικήσουν έναν νέο ρόλο στην καθημερινότητα της εποχής του κορωνοϊού.

Οι πρώτες εικόνες από κόσμο στην Κίνα να μεταφέρει μεγάλο μέρος της ζωής του σε βεράντες και μικρά μπαλκόνια, όταν η πανδημία δεν είχε ακόμη εξαπλωθεί ανά την υφήλιο, είχαν περάσει αδιάφορες ή θεωρήθηκαν ως εκκεντρική συμπεριφορά.

Λίγες εβδομάδες μετά, όταν η Ιταλία επλήγη από τον κορωνοϊό, οι πολίτες είχαν αρχίσει να βιώνουν την καραντίνα τραγουδώντας στα μπαλκόνια. Μετά χειροκρότησαν τους γιατρούς τους και πλέον σε ολόκληρες γειτονιές δίνονται ακόμη και συναυλίες με τις βεράντες να αντικαθιστούν τα θεωρεία.

Πλέον, σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι περιορίζονται στα διαμερίσματά τους, συγκεντρώνονται σε μπαλκόνια για να εκφραστούν, να εργαστούν, να κάνουν γυμναστική, να συμμετέχουν σε αυθόρμητα flash mobs ή απλώς να απολαύσουν τον ήλιο που φτάνει εκεί.

Στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν συντονισμένα στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό που δίνει σκληρή μάχη στα νοσοκομεία. Το Σάββατο διοργανώνεται και το πρώτο balcony party.

Το ίδιο έκαναν και στην Ισπανία, ακόμη και χθες στην Τουρκία. Στη Βραζιλία, οι βεράντες έγιναν τόπος διαμαρτυρίας κατά του Μπολσονάρου όταν κατά χιλιάδες οι πολίτες βγήκαν έξω και χτυπούσαν κατσαρόλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!