Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μόσιαλος: Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τα εμβόλια- Γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η πανδημία
[Lifo]: Μόσιαλος: Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τα εμβόλια- Γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η πανδημία

[Lifo]: Μόσιαλος: Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τα εμβόλια- Γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Τους λόγους για τους οποίους είναι δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός σε σχέση με άλλους ιούς, παραθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος .

Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στα social media, αναλύει τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τα εμβόλια αλλά και το κατά πόσο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεταλλαξεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Δέκα μήνες μετά την αποκωδικοποίηση της γενετικής σύστασης του κορωνοϊού, έχουμε μπει στην ευθεία των πρώτων ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τις μεγάλες κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ για τα εμβόλια που προπορεύονται.

Το τελευταίο διάστημα όμως σχολιάζονται από πολλούς τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι έγινε μετάλλαξη πρόσφατα και σχολιάζουν πως ο περιορισμένος έλεγχος της πανδημίας οφείλεται και σε αυτή τη μετάλλαξη.

Τι συμβαίνει όμως με τις μεταλλάξεις;

Έχουμε όλοι ακούσει για την πολυσυζητημένη μετάλλαξη (D614G) του κορωνοϊού η οποία προέκυψε τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτή η μετάλλαξη στην πρωτεΐνη ακίδα φαίνεται να κάνει τον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα από άτομο σε άτομο, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη πως επηρέασε τη σοβαρότητα της νόσου.

Λόγω αυτής της βελτιωμένης δυνατότητας μετάδοσης, αυτή η παραλλαγή έγινε η κυρίαρχη μορφή του ιού μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και συνεχίζει να είναι η κύρια μορφή του ιού που παρατηρείται στις περισσότερες λοιμώξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!