Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μόσιαλος: Καλά κάναμε και ανοίξαμε – Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό θα συνεχιστεί
[Lifo]: Μόσιαλος: Καλά κάναμε και ανοίξαμε – Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό θα συνεχιστεί

[Lifo]: Μόσιαλος: Καλά κάναμε και ανοίξαμε – Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό θα συνεχιστεί

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και πώς θα αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος

«Ήταν σωστή η επιλογή να ανοίξουν οικονομικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας», δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος .

«Προφανώς άλλες χώρες κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τη δική μας. Εμείς μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα; Ναι κατά τη γνώμη μου», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν σημαίνει ότι αυτό θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα.

Όπως εξήγησε, απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας, αναφέροντας αρχικά την τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ο καθηγητής τόνισε πως είναι θετικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φορά πλέον μάσκα και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά για όσα συμβαίνουν εντός των καταστημάτων. «Αν τα μέτρα τηρούνται όταν οι συμπατριώτες μας μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, τότε υπάρχει λιγότερη ανησυχία», σημείωσε.

Στη συνέχεια τόνισε την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων, λέγοντας πως «πρέπει τα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται οριζοντίως, παντού, σε όλους τους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για σωστές δειγματοληψίες. «Το τρίτο κρίσιμο ζήτημα είναι να μετράμε σωστά τα στοιχεία της πανδημίας και άρα να γίνονται πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ. Αυτά τα τρία δεν έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Φθινόπωρο και γι’ αυτό ξέφυγε η κατάσταση», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!