Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μόσιαλος: Ήδη έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα- Το 30% του πληθυσμού είναι ευάλωτο
[Lifo]: Μόσιαλος: Ήδη έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα- Το 30% του πληθυσμού είναι ευάλωτο

[Lifo]: Μόσιαλος: Ήδη έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα- Το 30% του πληθυσμού είναι ευάλωτο

Ύφεση το καλοκαίρι με την προϋπόθεση δύο αποτελεσματικών εμβολίων

Η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση τετραψήφίων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 24ωρο, προειδοποιεί ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως δεν καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις.

Ο καθηγητής, επαναλαμβάνει την πρόβλεψη του πως από το καλοκαίρι του 2021 η ένταση της πανδημίας θα μειωθεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο σχετικά αποτελεσματικά εμβόλια και περισσότερα φάρμακα, και θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη του 50%, δηλαδή θα έχει αποτέλεσμα μόνο για τους μισούς από όσους το κάνουν. «Αυτό σημαίνει πως ίσως δεν μπορέσουμε να κάμψουμε την πανδημία μόνο με εμβολιασμούς μέχρι να βρεθεί πιο αποτελεσματικό εμβόλιο, και θα πρέπει να τηρούμε κάποια από τα προληπτικά μέτρα μέχρι να συμβεί αυτό.»

Αυτή την περίοδο στην Ελλάδα παρατηρείται εκτενής διασπορά στην κοινότητα ενώ μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Εκεί κυρίως εστιάζεται το πρόβλημα», τονίζει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο iefimerida, εκτιμώντας πως ήδη στην Ελλάδα τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα χίλια. «Αλλά, τετραψήφιος αριθμός είναι και το 1.000 και το 9.999 (…) Ο στόχος είναι να κρατήσουμε τον τετραψήφιο αριθμό στα χαμηλότερα επίπεδα» λέει, προτείνοντας να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην τηλεργασία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!