Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας- Οι 2 βασικοί λόγοι
[Lifo]: Ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας- Οι 2 βασικοί λόγοι

[Lifo]: Ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας- Οι 2 βασικοί λόγοι

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Ba3, από τη βαθμίδα B1, με τις προοπτικές του να παραμένουν σταθερές.

Οι βασικοί λόγοι για την αναβάθμιση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, παρά τον βραχυπρόθεσμα αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Moody’s αναφέρει ότι οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στηρίζουν μία βιώσιμη βελτίωση της θεσμικής ισχύος και έχουν ήδη φέρει απτή πρόοδο σε τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της φορολογικής διοίκησης και της μάχης κατά της διαφθοράς. Ο κίνδυνος αντιστροφής αυτών των σημαντικών βελτιώσεων είναι χαμηλός κατά την άποψη του Moody’s.

Ακόμη, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι θετικές παρά τον βραχυπρόθεσμα αρνητικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

Η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί, αναφέρει ο Moody’s, από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος παράλληλα με τις εισροές πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων για την ανάκαμψη, προβλέποντας ρυθμούς ανάπτυξης 3,5% μεσοπρόθεσμα. «Οι ευνοϊκές αναπτυξιακές προοπτικές, σε συνδυασμό με την επάνοδο σε μία συνετή δημοσιονομική στάση θα οδηγήσει στη σταδιακή αναστροφή της τάσης του δημόσιου χρέους», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι επιπλέον η Ελλάδα ωφελείται από την πολύ ευνοϊκή διάρθρωση του χρέους και τη ισχυρή δυνατότητά της να το εξυπηρετήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!