Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Ο Μητσοτάκης ζήτησε λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται «τοπικά ή γενικά» – Από αύριο οι ανακοινώσεις
[Lifo]: Ο Μητσοτάκης ζήτησε λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται «τοπικά ή γενικά» – Από αύριο οι ανακοινώσεις

[Lifo]: Ο Μητσοτάκης ζήτησε λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται «τοπικά ή γενικά» – Από αύριο οι ανακοινώσεις

Η Επιτροπή Επιδημιολόγων καταρτίζει νέο κατάλογο πιθανών μέτρων για περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο

Η Επιτροπή Επιδημιολόγων καταρτίζει νέο κατάλογο πιθανών μέτρων για περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο κορωνοϊού , μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Κάνοντας ειδική μνεία στην Αττική και την Πέλλα, γνωστοποίησε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους ειδικούς να συντάξουν κατάλογο που θα είναι έτοιμος μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εντολή να εξετάσει κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο συνδυασμός της «έκρηξης» των κρουσμάτων διεθνώς με το άνοιγμα των σχολείων και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Αττική προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση. Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει λόγο για πιθανά οριζόντια, τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων της Αττικής, όπου κριθεί απαραίτητο.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική (…) περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα» σχολίαζε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας «προφανές» ότι δεν μπορούν να ληφθούν οριζόντια μέτρα για όλη την περιφέρεια «αλόγιστα». «Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και η Πολιτική Προστασία εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!