Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης: Στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει τον δρόμο της κρίσης- Συνάντηση με Στόλτενμπεργκ
[Lifo]: Μητσοτάκης: Στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει τον δρόμο της κρίσης- Συνάντηση με Στόλτενμπεργκ

[Lifo]: Μητσοτάκης: Στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει τον δρόμο της κρίσης- Συνάντηση με Στόλτενμπεργκ

Με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Είναι στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει τον δρόμο της κρίσης και να ανοίξει τον δρόμο της λύσης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , μετά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ .

«Επανέλαβα στον γ.γ. ότι η Ελλάδα όσο πιστή παραμένει στα εθνικά της δίκαια, τόσο σταθερά επιδιώκει την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Ότι είναι πάντα έτοιμη για διάλογο σύμφωνα με κανόνες διεθνούς δικαίου, σχέσεις καλής γειτονίας και αρχή αλληλεγγύης που είναι στην πυρήνα του πλαισίου της βορειοατλαντικής συμμαχίας ενώ υπηρετεί με προσήλωση την αποχή από κάθε απειλή χρήσης βίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Γενς Στόλτενμπρεγκ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα υποδέχεται θετικά το πρώτο βήμα που έγινε από την Τουρκία προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, αλλά συμπλήρωσε: «Μένει να φανεί αν πρόκειται για ειλικρινή κίνηση ή πρόσκαιρο ελιγμό. Και αν είναι μέρος πολιτικής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και όχι ένα φωτεινό διάλειμμα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα προσδοκά συνέπεια και συνέχεια από την Άγκυρα και πρόσθεσε: «αναμένουμε τον άμεσο καθορισμό ημερομηνίας για έναρξη των διερευνητικών επαφών με μόνο αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ για τη συγκρότηση ενός τεχνικο-στρατιωτικού μηχανισμού πρόληψης ατυχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!