Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης στην Εύβοια: Δεσμεύτηκε ότι οι εκταμιεύσεις στους πληγέντες θα είναι ταχύτατες
[Lifo]: Μητσοτάκης στην Εύβοια: Δεσμεύτηκε ότι οι εκταμιεύσεις στους πληγέντες θα είναι ταχύτατες

[Lifo]: Μητσοτάκης στην Εύβοια: Δεσμεύτηκε ότι οι εκταμιεύσεις στους πληγέντες θα είναι ταχύτατες

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί αύριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα εναέρια αυτοψία στην Εύβοια, που επλήγη το Σαββατοκύριακο από την φονική κακοκαιρία «Θάλεια».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως «θα επιμείνει και θα πιέσει» ώστε οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες να εκταμιευθούν άμεσα. «Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην οικοσκευή των συμπολιτών μας, που έχασαν τις περιουσίες τους, θα επιμείνω και θα πιέσω ώστε οι εκταμιεύσεις να είναι ταχύτατες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή αυτή θεομηνία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι θα επιτηρήσει προσωπικά τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να πιστωθούν το ταχύτερο δυνατό πόροι στους δικαιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης προσγειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου συναντήθηκε με άνδρες της ΕΜΑΚ και στη συνέχεια συζήτησε με κατοίκους της περιοχής στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές και συσσωρεύτηκαν φερτά υλικά.

Όπως είπε, οι αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων θα διατεθούν ταχύτατα από το εθνικό αποθεματικό και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί αύριο, από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της κεντρικής Εύβοιας.

Προανήγγειλε επίσης στήριξη σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι αποζημίωσης αγροτών – ειδικά αν κριθεί ότι τα χωράφια τους έχουν υποστεί ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε βάθος χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!