Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης σε Μισέλ: Έτοιμη η Ελλάδα για διερευνητικές επαφές με Τουρκία
[Lifo]: Μητσοτάκης σε Μισέλ: Έτοιμη η Ελλάδα για διερευνητικές επαφές με Τουρκία

[Lifo]: Μητσοτάκης σε Μισέλ: Έτοιμη η Ελλάδα για διερευνητικές επαφές με Τουρκία

Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων τόνισε ο πρωθυπουργός

Έτοιμη η Ελλάδα για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα πως το μεταναστευτικό/προσφυγικό χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση.

«Έχουμε συμφωνήσει και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ανέφερε και προσέθεσε: Μπορεί αυτή τη σκοτεινή στιγμή να τη διαδεχθεί μια φωτεινή εμπειρία. Η Μόρια ανήκει πια στο παρελθόν. Να περάσουμε στην ίδρυση σύγχρονου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης σε άλλη περιοχή».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως με τον Σαρλ Μισέλ, συζήτησαν τις εξελίξεις «σε μια περίοδο ευαίσθητη σε όλη τη Μεσόγειο», σημειώνοντας πως η Τουρκία, «δυστυχώς τους τελευταίους μήνες απειλεί τη σταθερότητα, αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι απόψεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ταυτόσημες και τόνισε: «Εδώ διακυβεύονται στρατηγικά, γεωπολιτικά συμφέροντα της ΕΕ».

Ευχήθηκε οι όποιες εξελίξεις να είναι θετικές στη συμπεριφορά της Άγκυρας: «Το πλαίσιο επιπτώσεων έχει ήδη αποσαφηνιστεί. Έχει έρθει η ώρα για πράξεις και όχι για λόγια. Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα απεμπλοκής από την κρίση σημείωσε και τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά εμάς ισχύει αυτό που έχω πει πολλές φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!