Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης σε Μάας: Δεν προχωράμε σε συζητήσεις με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες
[Lifo]: Μητσοτάκης σε Μάας: Δεν προχωράμε σε συζητήσεις με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες

[Lifo]: Μητσοτάκης σε Μάας: Δεν προχωράμε σε συζητήσεις με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες

Η Τουρκία έχει επιλέξει επιθετική συμπεριφορά, διευκρίνισε στον Γερμανό ΥΠΕΞ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντί για μια ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία έχουμε το Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας.

Κατά τη συνάντηση του Γερμανού αξιωματούχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως «Προφανώς δεν θα προχωρήσουμε σε συζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες, με ένα πλοίο να βρίσκεται εν πλω».

Τόνισε δε ότι αναμένει ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έτσι ώστε να «εξετάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις».

«Αυτό που έχουμε δει είναι την επανάληψη των δραστηριοτήτων του Oruc Reis και φυσικά επίσης το άνοιγμα του περίκλειστου παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια της Κύπρου, που παρέμενε κλειστό για 46 χρόνια» σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπενθύμισε ότι δόθηκε στην Τουρκία μια ξεκάθαρη επιλογή. «Είτε την ανανέωση των σχέσεων της με την Ευρώπη είτε να αντιμετωπίσει συνέπειες αν συνεχιστεί αυτή η επιθετική συμπεριφορά. Δυστυχώς, φαίνεται πως – προς το παρόν – η Τουρκία έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο.».

«Θα πρέπει να θυμόμαστε πως στην παράγραφο 21 των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, καταστήσαμε σαφές πως στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μονομερείς ενέργειες και οι προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, εμείς – ως Ευρωπαϊκή Ένωση – θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όλες τις επιλογές που διαθέτουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!