Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης για εμβόλια: Σε στρατό και αστυνομία όσες δόσεις περισσεύουν κάθε ημέρα
[Lifo]: Μητσοτάκης για εμβόλια: Σε στρατό και αστυνομία όσες δόσεις περισσεύουν κάθε ημέρα

[Lifo]: Μητσοτάκης για εμβόλια: Σε στρατό και αστυνομία όσες δόσεις περισσεύουν κάθε ημέρα

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι «ότι όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης, που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΠΠ.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε «τα χιλιάδες στελέχη που συμμετέχουν σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη, πρωτόγνωρη διαδικασία», χαρακτήρισε ως συγκινητική και ενθαρρυντική τη συμμετοχή ηλικιωμένων και υπογράμμισε πως σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έως αργά το απόγευμα είχαν γίνει 92.401 εμβολιασμοί. Περισσότερες από 11.000 δόσεις έχουν χορηγηθεί σε πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, ενώ σχεδόν 6.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει από κινητές μονάδες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Η συνέπεια των πολιτών ξεπερνάει το 95%.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, υπάρχει και ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού που δεν γίνονται και συμπλήρωσε πως ποσότητες που πλεονάζουν θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και στους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε αντίθεση με άλλα κράτη, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με ουσιαστικά μηδαμινές απώλειες δόσεων».

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν το σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη των νησιών και το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και της επόμενης ηλικιακής ομάδας στον προγραμματισμό των ραντεβού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!