Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης: Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις- Η ΕΕ να δείξει συνέπεια
[Lifo]: Μητσοτάκης: Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις- Η ΕΕ να δείξει συνέπεια

[Lifo]: Μητσοτάκης: Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις- Η ΕΕ να δείξει συνέπεια

Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, παρότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη

Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων θα συζητηθεί αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής , δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συμφώνησε να γίνει συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να δείξει συνέπεια σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει για το θέμα.

«Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον πρόεδρο Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτησή μας το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Συμφώνησε και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου, όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του ΕΛΚ, για τις νέες προκλητικότητες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τα Βαρώσια στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΕΕ να δείξει συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεών της, αν συνεχιστεί η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!