Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης από Ικαρία: Έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό
[Lifo]: Μητσοτάκης από Ικαρία: Έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό

[Lifo]: Μητσοτάκης από Ικαρία: Έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Ικαρία, αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας ότι «η ελληνική κοινωνία έχει δείξει γενικά πολύ μεγάλη υπομονή», ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός.

Επεσήμανε επίσης ότι: «Είμαστε πια στο τέλος, το ξέρουμε ότι είμαστε στο τέλος. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν και ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας».

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες», ενώ προσέθεσε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό» ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί.

Επίσης στάθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος, τόσο σχετικά με την προώθηση της πρότασης για πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και μέσω της ανοσοποίησης του πληθυσμού των νησιών και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

«Για μας έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό μας. Είμαστε στην πρώτη γραμμή της λογικής να διευκολύνουμε με αυτό το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο αυτούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν. Δηλαδή να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα. Αλλά όσο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι και τα νησιά είναι ασφαλή, το προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά και σε δεύτερη φάση αυτοί οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία μας, στην εστίαση, στον τουριστικό μας κλάδο, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!