Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μοιράζει θέσεις και πανεπιστημιακά οφίκια ο Ερντογάν
[Lifo]: Μοιράζει θέσεις και πανεπιστημιακά οφίκια ο Ερντογάν

[Lifo]: Μοιράζει θέσεις και πανεπιστημιακά οφίκια ο Ερντογάν

Διορισμοί χωρίς πτυχία

Μοιράζει θέσει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς και ως δημιουργικές διαμαρτυρίες, ή διαμαρτυρίες φεστιβαλικού τύπου. Σε κάθε περίπτωση οι φοιτήτριες και φοιτητές του ελιτίστικου Πανεπιστημίου Μπογάζιτσι του Βοσπόρου άλλαξαν τον στίχο σε αυτό το πασίγνωστο τουρκικό τραγούδι και προσπαθούν και μελωδικά να διαμαρτυρηθούν για το διορισμό ενός εξωπανεπιστημιακού πρύτανη, του Μελίχ Μπούλου, με λίγη εμπειρία, αλλά το βασικότερο, διορισμένου σε αυτήν τη θέση από τον πρόεδρο Ερντογάν, επειδή ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα διορισμό που σπάει την παράδοση του πανεπιστημίου.

Διχασμένη η τουρκική κοινή γνώμη
Μια φοιτήτρια που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να πει το όνομά της επισημαίνει τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του Πανεπιστημίου. «Εάν υπάρχουν λόγοι που κάποιοι που φοιτούν σε αυτό το Πανεπιστήμιο είναι ή ήταν τόσο επιτυχημένοι, είναι ότι εδώ επικρατεί ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη γνώση, με άλλα λόγια έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα ελευθερίας στο Πανεπιστήμιο. Φοβάμαι ότι τώρα αυτό θα χαθεί».

Ήδη δεκάδες συμφοιτητές της συνελήφθησαν, πολλοί αφέθηκαν στο μεταξύ ελεύθεροι. Αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. Οι φοιτητές δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Η τουρκική κοινή γνώμη βλέπει τα γεγονότα με διχασμένα αισθήματα.

«Στη χώρα μας όλα απαγορεύονται, να διαδηλώνεις απαγορεύεται, να μιλάς απαγορεύεται, να σκέφτεσαι ελεύθερα απαγορεύεται, ζούμε σε μια χώρα που μας παίρνουν την ελευθερία μας» λέει εξοργισμένος ένας Τούρκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!