Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Το όφελος για εργαζόμενους και εργοδότες -Παραδείγματα
[Lifo]: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Το όφελος για εργαζόμενους και εργοδότες -Παραδείγματα

[Lifo]: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Το όφελος για εργαζόμενους και εργοδότες -Παραδείγματα

Ο Γιάννης Βρούτσης εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα εργασιακά

Τα μέτρα για τα εργασιακά- μεταξύ άλλων τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών – που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε παρουσιάσει αναλυτικά τις οικονομικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονταν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η προστασία των ανέργων, η ενίσχυση της αγοράς εργασίας «ώστε έτσι το 2021 να ξαναμπούμε σε τροχιά αποκλιμάκωσης της ανεργίας», είπε ο κ. Βρούτσης.

«Το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με την γενναία κυοφορούμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό δρόμο για τον στόχο που έχουμε θέσει», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σε ό,τι αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι δίνει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας ειδικά την περίοδο της κρίσης αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

«H μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2021 στον ιδιωτικό τομέα, συνυπολογίζοντας και την ήδη εφαρμοσθείσα μείωση κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες από το Β’ εξάμηνο του 2020, μειώνει συνολικά κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!