Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μύκονος: Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για το «λουκέτο» σε beach bar
[Lifo]: Μύκονος: Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για το «λουκέτο» σε beach bar

[Lifo]: Μύκονος: Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για το «λουκέτο» σε beach bar

Οι επιχειρηματίες αντιδρούν, οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους του συνωστισμού

Επιχειρηματίες της Μυκόνου αντιδρούν στο «λουκέτο» και το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε beach bar, λόγω της μη τήρησης των κανόνων. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ξανά για τους κινδύνους του συνωστισμού και μιλούν για πιθανά τοπικά lockdown .

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου θα συζητήσουν σήμερα για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα καταστήματά τους, έπειτα από το πρόστιμο 20.000 ευρώ και το «λουκέτο» 60 ημερών σε γνωστό beach bar στη Φτελιά .

«Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχουμε σαν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρκεί να είναι εφικτό. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους αστυνομεύεις και να τους απαγορεύεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που προτείνουμε αφενός μεν είναι να γίνει μία πιο βιώσιμη και οικονομικά και υγειονομικά κατάσταση, όπου να μπορούν από τη μία να μαζευτούν οι άνθρωποι αλλά από την άλλη να μην κινδυνεύουν με πολύ μεγάλο συγχρωτισμό. Για παράδειγμα, ίσως θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τον περιμετρικό χώρο, να υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος, να καταγράφονται οι άνθρωποι που μπαίνουν με την ώρα άφιξης τους ώστε να μπορεί να υπάρξει μία ιχνηλάτηση σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο πιθανό κρούσμα», ανέφερε, παράλληλα, τόνισε ότι όταν ο κόσμος δεν μπορεί να μπει στα μαγαζιά, υπάρχει συνωστισμός στα σοκάκια.

«Αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο στη Μύκονο αλλά και αλλού, στη Σαντορίνη, στην Πάρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!