Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Michelin: Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις στη Γαλλία
[Lifo]: Michelin: Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις στη Γαλλία

[Lifo]: Michelin: Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις στη Γαλλία

Ο γαλλικός όμιλος ελαστικών σκοπεύει να εφαρμόσει «σχέδιο απλοποίησης και ανταγωνιστικότητας»

Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στον κόσμο στην κατασκευή ελαστικών, η Michelin , ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει έως 2.300 θέσεις εργασίας στη Γαλλία τα επόμενα τρία χρόνια.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις, στο πλαίσιο «ενός σχεδίου απλοποίησης και ανταγωνιστικότητας».

Ο όμιλος έχει στόχο «μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του που μπορεί να φθάσει έως το 5% ετησίως» για τις τριτογενείς δραστηριότητες και για τη βιομηχανία, κάτι που μπορεί να σημαίνει «μέσα σε τρία χρόνια μια μείωση των θέσεων εργασίας που μπορεί να φθάσει έως τις 2.300» από τις 21.000 που διαθέτει τώρα η Μισλέν στη Γαλλία.

Ο όμιλος έχει ήδη περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας από το 2017 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του, κυρίως στην ιστορική έδρα του στο Κλερμόν-Φεράν (κεντρική Γαλλία) και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κλείσει επίσης τις μονάδες της Λα Ρος σιρ Ιόν (Βαντέ) και Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Έως το 2024, «σχεδόν το 60% των προβλεπόμενων αποχωρήσεων θα γίνουν στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι υπόλοιπες με εθελούσιες αποχωρήσεις» στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης, διευκρίνισε η εταιρία.

Από το Κλερμόν-Φεράν μέχρι το Επινάλ και την Τρουά αυτή η νέα αναδιοργάνωση αφορά «όλες τις γαλλικές μονάδες του ομίλου», δήλωσε ο Φλοράν Μενεγκό, πρόεδρος του ομίλου στο Κλερμόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!