Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μιανμάρ: Νέες διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος – Περιορισμένη η πρόσβαση στο διαδίκτυο
[Lifo]: Μιανμάρ: Νέες διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος – Περιορισμένη η πρόσβαση στο διαδίκτυο

[Lifo]: Μιανμάρ: Νέες διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος – Περιορισμένη η πρόσβαση στο διαδίκτυο

«Θα συνεχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε ώσπου να αποκτήσουμε δημοκρατία»

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στη Μιανμάρ εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση του Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο της Ρανγκούν, όπου γίνεται η διαδήλωση.

«Θα συνεχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε ώσπου να αποκτήσουμε δημοκρατία. Κάτω η δικτατορία», δήλωσε ο Μίο Ουίν, ένας από τους διαδηλωτές, 37 ετών, ανάμεσα σε κόρνες αυτοκινήτων και συνθήματα.

«Η δικτατορία είναι βαθιά ριζωμένη στη χώρα μας εδώ και πάρα πολύ καιρό», στηλίτευσε ο Μίατ Σόου Κίο, καθώς η άλλοτε Βιρμανία έχει ήδη ζήσει πενήντα χρόνια υπό τον στρατιωτικό ζυγό μετά την ανεξαρτησία της το 1948.

Χθες Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ. Επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μετά το πραξικόπημα των στρατιωτικών, που επέβαλαν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και συνέλαβαν την Αούνγκ Σαν Σου Τσι και δεκάδες πολιτικούς ηγέτες και ακτιβιστές.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «λευτεριά στη μητέρα Σου», αναφερόμενοι στην επικεφαλής της ανατραπείσας κυβέρνησης. Άλλοι ανέμιζαν τις κόκκινες σημαίες του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, ή έκαναν έναν χαιρετισμό με υψωμένα τρία δάχτυλα, χειρονομία αντίστασης στους πραξικοπηματίες.

Ο ρόλος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης


Παρά τη διαταγή να κοπεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο που έδωσαν οι στρατηγοί, η συγκέντρωση αναμεταδιδόταν απευθείας μέσω Facebook, όπου αφθονούσαν τα μηνύματα υποστήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!