Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μια σύλληψη για τον βάρβαρο θάνατο του θηλυκού ελέφαντα που σκοτώθηκε από φρούτο με κρυμμένα εκρηκτικά
[Lifo]: Μια σύλληψη για τον βάρβαρο θάνατο του θηλυκού ελέφαντα που σκοτώθηκε από φρούτο με κρυμμένα εκρηκτικά

[Lifo]: Μια σύλληψη για τον βάρβαρο θάνατο του θηλυκού ελέφαντα που σκοτώθηκε από φρούτο με κρυμμένα εκρηκτικά

Η ελεφαντίνα που ήταν έγκυος και πέθανε με φρικτό τρόπο έχει προκαλέσει φωνές για αλλαγή νομοθεσίας στην Ινδία

Η είδηση πως η Saumya, ένας θηλυκός ελέφαντας που εγκυμονούσε, σκοτώθηκε τρώγοντας ένα φρούτο με κροτίδες τοποθετημένες σε αυτό, που εξερράγησαν στο στόμα της, προκαλώντας τραυματισμούς και εγκαύματα, προκάλεσε οργή αλλά αναδεικνύει παράλληλα το ζήτημα εκμετάλλευσης των ελεφάντων.

Το φρικτό περιστατικό αποκάλυψε ότι η πρακτική της χρήσης φρούτων με κρυμμένες εκρηκτικές ύλες, για να σκοτώνουν αγριόχοιρους στην Κεράλα και σε άλλα μέρη της Ινδίας, είναι πολύ συχνή. Η σκληρή αυτή πρακτική είναι νόμιμη εφόσον επιβάλλεται σε ζώα που έχουν κηρυχθεί παρασιτικά και έχει μακρά ιστορία.

Η σύγκρουση μεταξύ ανθρώπων και ζώων είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και πολλοί αγρότες που υποφέρουν από απώλειες λόγω των ζώων προσπαθούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από κάθε είδους καταστροφή.

Ωστόσο, η κατηγορία των παρασιτικών ειδών είναι προβληματική διότι μεταβιβάζει το νόμο στα χέρια των αγροτών για να εξολοθρεύουν ζώα, ενώ καταργεί κάθε συζήτηση για βάναυσες μεθόδους και οι άνθρωποι επιλέγουν οποιονδήποτε τρόπο με ελεύθερη βούληση.

Παρόλο που ο νόμος για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα ισχύει για όλα τα είδη, η εξαίρεση για τα ζώα που προστατεύονται βάσει του ινδικού νόμου για την άγρια ζωή, κρύβει μια κουλτούρα βίαιης και συχνά βάναυσης θανάτωσης ζώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!