Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Μεξικό: Οι διάσημες πυραμίδες στο Τεοτιουακάν άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες
[Lifo]: Μεξικό: Οι διάσημες πυραμίδες στο Τεοτιουακάν άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες

[Lifo]: Μεξικό: Οι διάσημες πυραμίδες στο Τεοτιουακάν άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες

Μετά από μήνες έως και 3.000 τουρίστες την ημέρα θα μπορούν να επισκέπτονται την διάσημη αρχαία πόλη

Οι τεράστιοι ναοί και οι πυραμίδες του Τεοτιουακάν, ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού , άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες την Πέμπτη.

Τα μνημεία έμειναν κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες, σε μια προσπάθεια για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Την Πέμπτη μπορούσε να δει κανείς έναν αριθμό τουριστών κατά μήκος του κυρίως δρόμου της αρχαίας πόλης, γνωστού ως «Η Λεωφόρος των Νεκρών». Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί πλέον για 3.000 τουρίστες την ημέρα οι οποίοι εισέρχονται μετά από θερμομετρήσεις και φορώντας μάσκες. Τα δύο μουσεία που βρίσκονται εκεί θα παραμείνουν κλειστά.

«Νομίζω ότι είναι ουσιαστικό για την οικονομία και για τον τουρισμό οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν μέρη όπως αυτό», δήλωσε στο Reuters ο Matte, ένας Ισπανός τουρίστας ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εισήλθε στο μνημείο, αρνούμενος ωστόσο να πει το επώνυμό του. Το άνοιγμα της σπουδαίας αρχαιολογικής τοποθεσίας αποτέλεσε ένα χαρμόσυνο γεγονός και εκείνους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως η Maria de Lourdes Guerra, που πουλάει αναμνηστικά για 40 χρόνια και η οποία ανέφερε ότι οι ντόπιοι ήθελαν απελπισμένα να επιστρέψουν στη δουλειά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!