Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μετακινήσεις εργαζομένων στα νησιά από σήμερα -Το έγγραφο που πρέπει να έχουν
[Lifo]: Μετακινήσεις εργαζομένων στα νησιά από σήμερα -Το έγγραφο που πρέπει να έχουν

[Lifo]: Μετακινήσεις εργαζομένων στα νησιά από σήμερα -Το έγγραφο που πρέπει να έχουν

Πρώτη φάση απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς τα νησιά

Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά , για συγκεκριμένους εργαζομένους, που θα πρέπει να φέρουν το απαραίτητο έγγραφο.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φάσεις της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς τα νησιά. Πλέον επιτρέπεται η μετακίνηση προς και μεταξύ των νησιών για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων οι οποίες επαναλειτουργούν από σήμερα.

Οι μετακινήσεις αυτές επιτρέπονται, αν πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ίδιων και για τους εργαζομένους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη. Σε αυτές τις δηλώσεις/ βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφονται:

  • Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
  • Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
  • Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Ο τόπος- νησί εργασίας.

Οι βεβαιώσεις αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του εισιτηρίου και την επιβίβαση. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο επισημαίνει το υπουργείο Ναυτιλίας σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!