Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μέρκελ: Με πονάει που έχω πέσει θύμα Ρώσων χάκερ
[Lifo]: Μέρκελ: Με πονάει που έχω πέσει θύμα Ρώσων χάκερ

[Lifo]: Μέρκελ: Με πονάει που έχω πέσει θύμα Ρώσων χάκερ

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι έχει πέσει θύμα χάκερ των ρωσικών υπηρεσιών

«Χειροπιαστές αποδείξεις» έχει η Άνγκελα Μέρκελ ότι έπεσε θύμα Ρώσων χάκερ.

Ερωτηθείσα στο κοινοβούλιο σχετικά με μια έκθεση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ότι η GRU (ρωσική υπηρεσία πληροφοριών) είχε λάβει email από το εκλογικό της γραφείο σε μια επίθεση πειρατείας το 2015, η ίδια απάντησε «Με πονάει». Πρόσθεσε δε ότι το hacking είναι «εξωφρενικό» επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να «αγωνίζεται για τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία».

Η πειρατεία του 2015 που ανέφερε το περιοδικό Spiegel περιελάμβανε κλοπή δεδομένων από υπολογιστές στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Το 2018, το δίκτυο πληροφορικής της κυβέρνησης δέχθηκε επίσης επίθεση, εν μέσω αναφορών για Ρώσους χάκερ. Η ρωσική κυβέρνηση από την πλευρά της, αρνήθηκε την παραβίαση των δεδομένων του γερμανικού κοινοβουλίου.

Τι φέρεται να έχει αποκτήσει η GRU;

Σύμφωνα με το Spiegel, που δεν αναφέρει ωστόσο τις πηγές του, οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες κατάφεραν να ανακατασκευάσουν εν μέρει την επίθεση και διαπίστωσαν ότι παραβιάστηκαν δύο εισερχόμενα email από το γραφείο της Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιείχαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2012 έως το 2015.

Το 2016, η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας κατηγόρησε δημόσια μια ομάδα χάκερ που πιστεύεται ότι εργάζεται για το ρωσικό κράτος, πως βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!