Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μέρκελ για lockdown: Δεν πρέπει να έχουμε μοναξιά τα Χριστούγεννα
[Lifo]: Μέρκελ για lockdown: Δεν πρέπει να έχουμε μοναξιά τα Χριστούγεννα

[Lifo]: Μέρκελ για lockdown: Δεν πρέπει να έχουμε μοναξιά τα Χριστούγεννα

Η καγκελάριος Mέρκελ αιτιολογεί την αναγκαιότητα των νέων περιορισμών που ισχύουν από σήμερα στη Γερμανία

Σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αιτιολόγησε την αναγκαιότητα των νέων περιορισμών στη χώρα που θα ισχύουν για ένα μήνα και αναφέρθηκε στα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Όπως επισήμανε η Μέρκελ, ο αριθμός των κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε σε 127,8. Σε 75% των περιπτώσεων οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν είναι πλέον σε θέση να εντοπίσουν τις επαφές που είχαν ασθενείς. Προκειμένου να ανακτήσουν αυτή την ικανότητα θα πρέπει αυτός ο αριθμός να μειωθεί γύρω στα 50. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με τη μείωση των επαφών των ανθρώπων κατά 75%, εξήγησε η Μέρκελ.

Δεδομένου ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, τα νέα μέτρα έπρεπε να αφορούν άλλους τομείς. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίστηκε η επιβολή του νέου μερικού lockdown στην εστίαση, τα ξενοδοχεία, τον αθλητισμό, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως και ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων σε ιδιωτικές συναθροίσεις, είπε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος έδειξε κατανόηση για το ότι πολλοί πολίτες αντιδρούν στα νέα μέτρα με «αμφιβολίες, επιφυλακτικότητα, άρνηση» και είναι απογοητευμένοι από τη μακρά διάρκεια της πανδημίας. Η κατάσταση δεν πρόκειται όμως να αλλάξει τους επόμενους μήνες, δηλαδή μέχρι να διατεθεί εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!