Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μεγάλες μάσκες στα σχολεία: Τι λέει ο προμηθευτής που έφτιαξε 500.000 τεμάχια
[Lifo]: Μεγάλες μάσκες στα σχολεία: Τι λέει ο προμηθευτής που έφτιαξε 500.000 τεμάχια

[Lifo]: Μεγάλες μάσκες στα σχολεία: Τι λέει ο προμηθευτής που έφτιαξε 500.000 τεμάχια

Όπως εξηγεί, αρχικά του δόθηκαν και μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το λάθος μέγεθος μασκών που μοιράστηκαν χθες σε μαθητές σχολείων, με γονείς και εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται, αλλά και την αντιπολίτευση που ζητά ευθύνες και την ΚΕΔΕ.

Ενώ η παραγωγή έχει διακοπεί, η εταιρεία του Γ. Σταθόπουλου που έραψε 500.000 τεμάχια για τους μαθητές, παρουσίασε την δική του άποψη, υποστηρίζοντας πως αρχικά του δόθηκαν και μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές. «Το πρόβλημα ήταν εξ αρχής οι διαστάσεις. Περιμένουμε καινούργιες διαστάσεις σήμερα. Στην αρχή είχαν δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις… Το είχαμε πει. Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες αλλά να παράγουμε», τόνισε.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας διευκρίνισε για τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές ότι «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών».

Κατόπιν τούτου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό προμήθειας μασκών, έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή , δηλώνοντας ότι αναμένει νέες οδηγίες.

«Οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10×18 για παιδιά έως 10 ετών και διαστάσεις 12×22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ», σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος, ενώ κρατώντας στα χέρια του τη σχετική προκήρυξη, διάβασε το σημείο όπου αναφέρει ότι «οι διαστάσεις καθορίστηκαν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι Κορωνοϊού».

«Εμάς αυτές οι διαστάσεις μας δόθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!