Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μάτι: Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Οι κατευθύνσεις, η διαβούλευση και οι κατεδαφίσεις
[Lifo]: Μάτι: Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Οι κατευθύνσεις, η διαβούλευση και οι κατεδαφίσεις

[Lifo]: Μάτι: Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Οι κατευθύνσεις, η διαβούλευση και οι κατεδαφίσεις

Εκδήλωση από το «Παρατηρητήριο για το Μάτι» ενόψει της διαβούλευσης του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου

Τους βασικούς στόχους του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για το Μάτι, το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση σήμερα , ανέφεραν οι ομιλητές της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα το Παρατηρητήριο για το Μάτι (matiobserver.gr), με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία.

«Οι τρεις στόχοι του Πολεοδομικού Σχεδίου»

Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι μελέτες του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τονίζοντας ότι «δώσαμε συγκεκριμένες εντολές προς το ΤΕΕ οι οποίες ήταν να κάνει ένα σχεδιασμό ώστε να συμβάλει στον ανασχεδιασμό και στην ανάταξη του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με πρωταρχικό κριτήριο την πρόληψη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Αυτός ήταν ο πρώτος μας στόχος. Ο δεύτερος ήταν να γίνει μία χωρική αναδιοργάνωση της περιοχής, να δούμε δηλαδή πού μπορεί να είναι ασφαλής και βιώσιμη η πολεοδόμηση.

Τρίτος στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι τεχνικές υποδομές οι οποίες θα καταστήσουν την περιοχή ανθεκτική και θα άρουν τις προ της πυρκαγιάς συνθήκες τρωτότητας των οικιστικών και των πολεοδομικών στρεβλώσεων». Όπως είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός «ο σχεδιασμός είναι να αναπτύξουμε έναν παραλιακό περίπατο περίπου 3,5 χιλιόμετρα με πλάτος τουλάχιστον 3,5 μέτρα. Υπάρχουν κάποια ελάχιστα σπίτια τα οποία ενδεχομένως να πρέπει να γκρεμιστούν ή να γκρεμιστούν κάποιες μάντρες προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το μέτωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!