Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μαθητικές κινητοποιήσεις: «Σχέδιο τρομοκράτησης» και «αήθη κατασυκοφάντηση» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
[Lifo]: Μαθητικές κινητοποιήσεις: «Σχέδιο τρομοκράτησης» και «αήθη κατασυκοφάντηση» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

[Lifo]: Μαθητικές κινητοποιήσεις: «Σχέδιο τρομοκράτησης» και «αήθη κατασυκοφάντηση» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

«Αήθη κατασυκοφάντηση» του μαθητικού κινήματος καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Για το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και ενώ περισσότερα από 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη .

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται από άκρη σε άκρη της χώρας προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται διεκδικώντας ασφαλείς όρους λειτουργίας του σχολείου, μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΟΛΜΕ.

«Εισαγγελείς, δυνάμεις της αστυνομίας, ορισμένοι δήμαρχοι απειλούν τους αγωνιζόμενους μαθητές, ρίχνουν την ευθύνη σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην καταστολή των κινητοποιήσεων», συμπληρώνει η ΟΛΜΕ προσθέτοντας πως αυτό το σχέδιο συνδυάζεται και με την αήθη κατασυκοφάντηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από ορισμένα ΜΜΕ που προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές με αντιδραστικές – σκοταδιστικές αντιλήψεις περί θεωριών συνωμοσίας και τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας».

«Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές. Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν είναι υποκινούμενοι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο» υποστηρίζει η ΟΛΜΕ και προσθέτει πως το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!